Aiakultuuride saagi analüüsid
Modifitseeritud atmosfääriga säilituskambrite kasutamine puuviljasortide võrdlevaks säilivuse hindamiseks
Katsed puu ja köögiviljade pikaajalise säilitamise jaoks optimaalsete tingimuste välja selgitamiseks kasutades modifitseeritud gaasikeskkonnaga jahutatavaid katsekambreid, hinnatakse protsessi käigus toimuvaid kvaliteedi muutusi (sh tekstuur ja biokeemiline koostis).
Puuvilja ja marjakultuuride sordivõrdluskatsed
Teostame sordivõrdluskatseid puuvilja ja marjakultuuridega avamaa tingimustes ja hindame neid võrdluses kollektsioonides olemasolevate genotüüpidega, sealhulgas ka vastupidavust abiootilistele ja biootilistele mõjudele ning saagikust ja saagi kvaliteeti.
Bioaktiivsete ainete sisalduse ja antioksüdantsuse määramine taimses materjalis
Kromatograafilised ja spektrofotomeetrilised analüüsid taimsest materjalis (sh polüfenoolsed ühendid, erinevad antioksüdantsuse määramise meetodid)
Õlide oksüdatiivse stabiilsuse töötlemine ja tootearendus
Teostatakse toiduõlide ja õli sisaldavate toodete oksüdatsioonistabiilsuse analüüsi meetodil EVS-EN ISO 6886:2016 seadmega 892 Professional Rancimat.
Tootearendus- ja pilootses mahus töötlemise teenus taimse tooraine tootjatele ning töötlejatele kõrge lisandväärtusega toiduliste ja mittetoiduliste toodete turule toomiseks. Tooraine ja valmistoodete biokeemilised analüüsid, toitumisalane teave, nõuded pakendile. Koostöö erinevate ettevõtlustoetuste kasutamisel.
Infrapunaspektroskoopia
Teostatakse veinides ja mahlades sisalduvate suhkrute ja alkoholi analüüsi.
Puuviljade sorteerimine ja fenotüpiseerimine
Puuviljade (õun, pirn) sorteerimise ja fenotüpiseerimise teenus 3D ning värvuskaameratega varustatud sorteerimisliinil, mis võimaldab koguda andmeid puuviljade suuruse, värvuse ja väliste defektide (haigustunnused, vigastatud viljad) kohta. Süsteem võimaldab klassifitseerida puuvilju vastavalt ette antud parameetritele kuni seitsmesse gruppi. Võimalus sorteeritud puuvilju pakendada kastidesse või kilekottidesse.